Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΎ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΧΏ





Ερμηνεία Ευαγγελίου
Πλησιάζοντας ο Κύριος στα Ιεροσόλυμα και βρισκόμενος ήδη στην Ιεριχώ βρήκε ένα τυφλό επαίτη, τον οποίο 
θεράπευσε επιβραβεύοντας τη πολλή του πίστη.
Τυφλός είναι ο κάθε άνθρωπος που ζει μακριά από την αμαρτία από τον Χριστό,είτε λόγω της απιστίας του,είτε εξαιτίας των αμαρτιών και των παθών του.Ένας τέτοιος άνθρωπος περιβάλλεται από πυκνό σκοτάδι,χωρίς να γνωρίζει ούτε ποιος είναι ο αληθινός Θεός, ούτε ποιο είναι το νόημα της ζωής , ούτε γιατί ήλθε σε αυτό τον κόσμο,ούτε που θα πορευθεί μετά το θάνατό του. Ζει μέσα στη δυστυχία και ζητιανεύει λίγη παρηγοριά από τους άλλους ανθρώπους, δουλεύοντας στην κενοδοξία,την ανθρωπαρέσκεια ,τις πρόσκαιρες χαρές και ηδονές.
Ο Κύριος Ιησούς όμως δεν αφήνει κανένα άνθρωπο εγκαταλελειμμένο. Κάποια στιγμή στη ζωή του θα περάσει από κοντά του. Ως Θεός και Σωτήρας κάνει το πρώτο βήμα.Αναζητά τον άνθρωπο, αλλά με διακριτικό τρόπο.Του δίνει την ευκαιρία να αισθανθεί την παρουσία του και να πληροφορηθεί από τους άλλους τα σχετικά με το πρόσωπο του και το κοσμοσωτήριο έργο του.Στον άνθρωπο όμως επαφίεται αν στη συνέχεια θα επικαλεστεί με πίστη το όνομα του Κυρίου ή αν θα δείξει αδιαφορία προς αυτόν.
Αν ο άνθρωπος με πίστη στραφεί προς τον Κύριο και ζητήσει το έλεος του.τ΄τε πολύ συχνά συμβαίνει το εξής αναπάντεχο. Οι άνθρωποι εκείνοι που μέχρι τότε του παρείχαν κάποια παρηγοριά, τώρα αγωνίζονται κατά φαινομενικά ανεξήγητο τρόπο,για να τον κάνουν να σιωπήσει. Εδώ χρειάζεται πραγματικά ανδρείο φρόνημα και δοκιμάζεται το βάθος και η σταθερότητα της πίστεως του ανθρώπου. Ο πιστός και ο ανδρείος άνθρωπος, όσο περισσότερο οι άλλοι τον εμποδίζουν, με τόσο μεγαλύτερη ορμητικότητα επί ζητά τον Κύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου