Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη της αγάπης απο την καρδιά μας που φυγαδεύει την χαρά

«να έχετε χαρά», να έχετε χαρά γιατί πατάτε τη γη και ο Θεός σας αφήνει. Να έχετε χαρά γιατί τώρα ζείτε, σε λίγο μπορεί να μην υπάρχει κανένας από εμάς. Οι δυσκολίες δεν είναι το πρόβλημα, η έλλειψη της αγάπης από την καρδιά μας φυγαδεύει την χαρά, φυγαδεύει το ευλογημένο ον και μας κάνει τραυματισμένα πλάσματα, μικρούς ανθρώπους, πολιτικούς χωρίς υψηλό νόημα, ανθρώπους της ζωής, της θρησκείας, της φιλοσοφίας, της γνώσης, χωρίς εμπειρία στην χαρά της ζωής. 
Ήρθατε εδώ να γευτείτε τη χαρά της ζωής και να είστε δυνατοί. Ο άνθρωπος που δεν έχει χαρά δεν είναι δυνατός. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο τραυματισμένο στην καρδιά, στα μυαλά του, στα αισθήματα του, στον λόγο του όταν ο λόγος του ανθρώπου είναι τραυματισμένος, είναι γεμάτος φοβίες, ανησυχίες, ανασφάλειες, εχθρότητα, επιθετικότητα- αυτός ο άνθρωπος δεν έχει χαρά στην καρδιά του, είναι τραυματισμένος, είναι άρρωστος, είναι απο-τυχημένος. 

Να έχετε λοιπόν χαρά, για να γίνεστε δυνατοί. Μην λέτε «έχω πολλά προβλήματα, πώς θα φτάσω στην χαρά;». Οι δυσκολίες της ζωής θα σταθούν πολλές φορές μπροστά σας, κάθε μέρα στέκονται, ακόμα κι αν ευχηθώ εγώ να μην έχετε δυσκολίες, πάλι θα έχετε, αλλά θα ήθελα να έχετε κάτι σπουδαίο, τη γνώση, οι δυσκολίες της ζωής να μην σας κάνουν δυσκολία, να μην σας κάνουν ψέμα, να μην σας κάνουν μικρούς ανθρώπους, τραυματισμένα πλάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου