Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ




ΠΑΣΧΑ 2015
 
  Αδελφοί μου, ήρθε το Πάσχα, (που σημαίνει πέρασμα – διάβαση από τον θάνατο στην ζωή διά του Αναστάντος Χριστού), η χαρμόσυνη ημέρα της Ανάστασης του Χριστού, η αιτία κάθε ευφροσύνης και αγαλλίασης. Ήρθε και γέμισε τις καρδιές μας χαρά και αγαλλίαση λύνοντας τον κόπο της πάνσεπτης νηστείας και τελειοποιώντας και παρηγορώντας τις ψυχές μας. Ήρθε η Ανάσταση του Χριστού και μας γέμισε φώς.
  Ο Χριστός και Θεός μας, αφού κρεμάστηκε στο Σταυρό, σταύρωσε πάνω σε αυτόν την αμαρτία του κόσμου κι αφού γεύτηκε το θάνατο, κατέβηκε στον Άδη. Όπως, λοιπόν, τότε ανεβαίνοντας από τον Άδη επέστρεψε στο άχραντο σώμα Του, από το οποίο δεν αποχωρίσθηκε καθόλου, και αμέσως αναστήθηκε και μετά ανήλθε στους ουρανούς με δόξα πολύ, έτσι ακριβώς κι' εμείς εξερχόμαστε από την αμαρτία και εισερχόμαστε με την εξομοίωση των παθημάτων του Κυρίου στον τάφο της μετανοίας και της ταπείνωσης, ο Χριστός κατεβαίνει από τους ουρανούς, εισέρχεται στο σώμα μας σαν σε τάφο, ενώνεται με τις νεκρωμένες πνευματικά ψυχές μας και τις ανασταίνει. Έτσι παρέχει τη δυνατότητα σε εκείνον που συν-αναστήθηκε μαζί Του, να βλέπει τη δόξα της μυστικής Του ανάστασης. Επομένως, Ανάσταση του Χριστού είναι η δική μας ανάσταση, όλου του ανθρώπινου γένους. Η Ανάσταση και η δόξα του Χριστού είναι η δική μας δόξα. Η ανάσταση της ψυχής είναι η ένωσή της με τη ζωή, με τον Αναστάντα Χριστό.
  Εύχομαι έκ βάθους καρδίας αυτό το Πάσχα, να αυξάνει αδιάκοπα εντός μας η εμπειρία της Αναστάσεως, να ζούμε πάντοτε με πασχαλινή πνοή και το ανέσπερο Φώς της Αναστάσεως να καταυγάζει την ζωή μας!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Πρεσβύτερος
Γεώργιος Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου