Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ 2023

 


Η Ανάσταση είναι το γεγονός της Θείας Αγάπης στη μεγάλη λαμπρότητά του! Η πραγματικότητα άλλης βιοτής, της αιωνίου απαρχήν.

Με την εκ νεκρών Ανάστασή Του ο Χριστός δίνει στους ανθρώπους τη μεγαλύτερη δωρεά: Να υπερβούν τον θάνατο και να ζήσουν αιώνια, αφού ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε για να πεθάνει, αλλά να ζήσει αιώνια. Από αυτήν την άποψη, η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή και ανώτερο γεγονός πάντων των γεγονότων, που νοηματίζει τα πάντα!

Έτσι, η Ανάσταση του Χριστού μεταγγίζει την ίδια τη ζωή, καθώς ανασταίνει και τον δικό μας νού (ψυχή), που κείτεται νεκρός πνευματικά από την αμαρτία. Αφού ως Θεός είναι ο χορηγός της (όντως) ζωής. Η αποδοχή της εν Χριστώ σωτηρίας μέσω της μετάνοιά μας θα αποτελέσει για εμάς ανάσταση ζωής.

Το Πάσχα το δικό μας, το πέρασμα δηλαδή, η διάβαση από το θάνατο στη ζωή, το αληθινό Πάσχα, είναι ότι ο Χριστός θυσιάσθηκε για χάρη μας! Επομένως, με την Ανάστασή Του ο Χριστός, ως Θεός διοχετεύει στην ανθρώπινη φύση την παντοδύναμη θεϊκή Του Χάρη και νικά τον θάνατο, τον αιώνιο εχθρό του ανθρώπινου γένους.

«Νύν πάντα πεπλήρωται φωτός…», ψάλλουμε την Ανάσταση. Τα πάντα πλημμύρισαν φώς, το ανέσπερο φώς της Αναστάσεως, και τα επίγεια και τα ουράνια και τα καταχθόνια! Όσο αγαπάμε με την αγάπη του Χριστού, τόσο και ανασταινόμαστε ψυχοπνευματικά. Δηλαδή, νιώθουμε εμπειρικά τη ζωή του Χριστού να εισέρχεται στη δική μας ζωή!

Εύχομαι ολόψυχα, το φώς της Αναστάσεως να καταυγάζει τις καρδιές μας, να μας αλλοιώνει πνευματικά, να αγαπάμε περισσότερο, προκειμένου να προσκυνήσουμε την παρουσία του Αναστάντος Κυρίου, παίρνοντας δύναμη και Χάρη Θεού, για να αντιμετωπίσουμε τον «βραχύ βίο» (δυσκολίες, δοκιμασίες κ.λπ) της παρούσας ζωής.

 

ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ


π. Γεώργιος Δημητρόπουλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου