Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ





Η οικονομική ανάπτυξη θα έρθει παράλληλα με την εθνική μας ανεξαρτησία, μέσω του ελέγχου του νομίσματος, της εθνικοποίησης της ΤτΕ και της αλλαγής του ρόλου των τραπεζών, που από τοκογλυφικοί μηχανισμοί πρέπει να γίνουν μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας.
Ο ρόλος του κράτους στην οικονομία θα είναι εποπτικός, ελεγκτικός και συντονιστικός. Όχι λιγότερο κράτος, κράτος αρωγός του πολίτη με λιγότερες υπουργικές παρεμβάσεις.
Ο χριστιανός δεν μπορεί να ενταχθεί στα καλούπια που προήλθαν από άλλες ιδεολογίες, είτε σοσιαλιστικά λέγονται τα καλούπια αυτά, είτε κομμουνιστικά, είτε καπιταλιστικά. Αυτά είναι καρποί του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και οι βάσεις τους ανάγονται, είτε στον φεουδαλισμό με την ταξική και ρατσιστική του φιλοσοφία, είτε στις επαναστάσεις κατά αυτών των ταξικών διακρίσεων, με βάση το δικαίωμα ο καθένας να αγωνιστεί για την ευδαιμονία. Μιλάμε για κάτι καινούργιο. Η εργασία για έναν ιδιώτη εργοδότη, αν εκτελείται ευσυνείδητα και ανταμείβεται δίκαια, είναι μία μορφή αλληλοβοήθειας και οδηγεί τους ανθρώπους σε μία αμοιβαία κατανόηση, ενώ συγχρόνως δρομολογεί μία υψηλή εργατική ηθική. Από την άλλη πλευρά, όλοι αναγνωρίζουν ότι πρέπει να ηγούνται αυτοί που κατέχουν τα πράγματα. Στα κέρδη των επιχειρήσεων όμως θα μετέχουν και οι εργαζόμενοι και η φορολογία τους θα επηρεάζεται από τον βαθμό ικανοποίησης των εργαζομένων.
Είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενός δίκαιου και μακροχρόνιου φορολογικού συστήματος, το οποίο αφενός θα βοηθά στις επενδύσεις, αφετέρου δεν θα φορολογεί τους μισθούς αλλά τα πλεονάσματα του πλούτου.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος το κράτος να χρηματοδοτεί τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αντιθέτως, τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια πρέπει κατά προτεραιότητα να κατευθυνθούν στην υγεία.
Πρέπει να επιβληθεί φόρος κερδών στο χρηματιστήριο, δηλαδή φόρο υπεραξίας στις μετοχές (capital gain tax). (Είμαστε η μόνη χώρα που δεν το έχουμε).
( Απόσπασμα από την εισήγηση του προέδρου μας κ. Ηλιάδη Μιχάλη από το συνέδριο που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος ΕΘΝΕΓΕΡΣΊΑ στο πολεμικό μουσείο το Σαββάτο 15 Δεκεμβρίου 2012 με θέμα Η ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΏΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου