Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Να τηρείτε τις παραδόσεις γιατί θα χαθούμε...

Μητροπολίτης Πατρών "Να τηρείτε τας παραδόσεις, γιατί θα χαθούμε"

undefinedΜε λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία του Επισκοπείου της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού ο πανηγυρικός εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.
Στο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροσταντούντων των Μητροπολιτών Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Φαναρίου Αγαθαγγέλου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους.
Εν συνεχεία τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Κύριλλο Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ενώ τόνισε ότι ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος εορτάζει για πρώτη φορά τα ονομαστήρια του ως αρχιερέας.
«Όλοι οι πατέρες, οι άγιοι, οι όσιοι και οι νεομάρτυρες της Αγίας μας Εκκλησίας, αγωνίστηκαν για την Αγία Πίστη, και για την αλήθεια ότι ένας είναι ο Θεός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόστομος.
Εν συνεχεία ο μητροπολίτης Πατρών τόνισε: «Αδελφοί μου χριστιανοί να τηρείτε τας παραδόσεις, και να ακούτε τους πατέρες οι οποίοι δίδαξαν αυτές τις αλήθειες. Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σε καιρούς αφιλίας με τον Θεό και τον άνθρωπο, σκλαβιάς πνευματικής.»
«Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι εάν δεν μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις, στην πίστη μας και σε ότι παραλάβαμε από τους αγίους πατέρες μας, θα χαθούμε και σαν Γένος, και σαν έθνος, και σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία», πρόσθεσε με στεντόρεια φωνή ο κ. Χρυσόστομος.
Εν συνεχεία υπογράμμισε: "Είναι μονόδρομος αυτός ο δρόμος, δεν μπορούμε να στρίψουμε γιατί θα καταστραφούμε. Πρέπει αυτόν τον δρόμο να ακολουθήσουμε εάν θέλουμε να σωθούμε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου