Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  2013



«Η Γέννησις σου Χριστέ ο Θεός ημών ανέτειλε τω κόσμω το φώς το της γνώσεως. Εν αυτή γαρ οι τοις άστροις λατρεύοντες υπό αστέρος εδιδάσκοντο. Σε προσκυνείν τον ήλιον της δικαιοσύνης και σε γινώσκειν έξ ύψους ανατολήν. Κύριε δόξα σοι». (Απολυτίκιο της εορτής)

Η Θεία Γέννησις του Χριστού είναι υπόθεση μεγάλης χαράς. Μεγάλη χαρά αισθάνθηκαν οι Ποιμένες και οι Μάγοι (αστρονόμοι) που ήρθαν έξ ανατολών οδηγούμενοι μέσω του Άστρου του λαμπρού. Όλη η κτίσις χαίρεται. Άγγελοι δοξολογούν το ανερμήνευτον μυστήριον με το «Δόξα εν υψίστοις Θεώ…». Εκείνος που φοβήθηκε ήταν μόνο ο Ηρώδης διότι είχε ένοχη ψυχή. 
Ωστόσο, σε αυτούς τους ταραγμένους χρόνους που ζούμε, χιλιάδες συνάνθρωποί μας παίρνουν το φαγητό ακόμη και αυτής της εορταστικής ημέρας, από τα συσσίτια. Κι όμως Χριστούγεννα. Χριστούγεννα σημαίνει χαρά. Δεν μας αφήνει απαράκλητους ο Θεός, από άπειρη αγάπη στέλνει στον κόσμο τον Υιό Του τον Μονογενή, για να σωθεί δια Αυτού ο κόσμος. Έγινε ο Θεός άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός κατά χάριν (Μ. Αθανάσιος). Ήρθε στη γή ο Χριστός για να μη χαθεί κανένας. Δεν είμαστε μόνοι. Γεννήθηκε ο Εμμανουήλ, «Ο Θεός μεθ΄ημών», ο Θεός είναι μαζί μας. Υπάρχει Ελπίδα! Αρκεί να πλησιάσουμε την Θεία φάτνη ταπεινά. Να πάρουμε ευλογία και δύναμη και Χάρη Θεού. Ο τεχθείς Κύριος, να μας αξιώσει να τον προσκυνήσουμε με ταπεινό φρόνημα, να εμφυσήσει στις καρδιές μας την αγάπη Του. Και να ευλογεί την ζωή μας. Το νέο έτος 2014 να είναι καλύτερο απο το παλαιό, ώς πρός την αγάπη μας στον άγιο Θεό, ώς προς την μετάνοιά μας και ώς προς την αγάπη μας στον πλησίον. Έτσι, όταν κάνουμε εμείς τα πνευματικά, θα μας χαρίσει και ο Κύριος όλα τα απαραίτητα αγαθά για το σώμα μας. Διότι ο Χριστός είναι πλούσιος σε Χάρη και δωρίζει πλούσια τα επουράνια και επίγεια αγαθά. Και όπως μας βεβαιώνει ο αδιάψευστος λόγος Του: "Ζητείτε δέ πρώτον την Βασιλεία του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται ημίν" (Ματθ. 6. 33). Αυτή είναι η Πρόνοια του Θεού. Ο Θεός προνοεί για εμάς, πρίν απο εμάς.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ
Γεώργιος   Δημητρόπουλος
Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Γομοστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου