Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Νοημοσύνη ενάντια στο τατού

Νοημοσύνη ενάντια στο τατού. Πάνω στο πετσί μας - Ν. Λυγερός. Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου.

   Πάνω στο πετσί μας δεν βάζουμε τατού για να καλύψουμε το κενό μας, έχουμε ήδη τις πληγές των μαχών που δώσαμε στο παρελθόν για να παραμείνουμε ελεύθεροι, ακόμα κι όταν η βαρβαρότητα προσπαθούσε να μας αφανίσει με όλα τα εργαλεία της κοινωνίας, της αδιαφορίας και της λήθης.

Νοημοσύνη ενάντια στο τατού

   Ενώ είναι φαινόμενο μόδας το τατού, οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με τις αρνητικές επιπτώσεις του τατού. Διαφημίζεται συνεχώς για λόγους αισθητικούς, υποτίθεται, αλλά η ουσία είναι μία. Από μόνο του το άτομο διαπράττει μια πράξη βαρβαρότητας ενάντια στο σώμα του, διότι του εισάγει με τα μελάνια που χρησιμοποιούνται βαρέα μέταλλα. Ξέρουμε πόσο αρνητική είναι η δράση τους στο ανθρώπινο σώμα κι έχουμε δει την εξέλιξη της οδοντιατρικής, αφού σιγά-σιγά τα αφαίρεσε εξ ολοκλήρου από το οπλοστάσιο της λόγω της τοξικότητάς τους. Παρόλα αυτά, η μόδα του τατού συνεχίζεται ενώ γνωρίζουμε όλο περισσότερο και μάλιστα με ακρίβεια τα συστατικά των μελανιών αφού έχει αποδειχτεί ότι έχουν υδράργυρο, μόλυβδο, αντιμόνιο, βηρύλλιο, κάδμιο, αρσενικό. Σαν να μην έφταναν αυτά τα στοιχεία, στα μελάνια βρίσκουμε επικίνδυνες φθαλικές ουσίες, ή ακόμα και υδρογονάνθρακες.
Το ερώτημα είναι, λοιπόν, γιατί δεν υπάρχει μια πιο βαθιά ενημέρωση σε επιστημονικό επίπεδο ειδικά στους πιο νέους που επηρεάζονται πιο εύκολα από τις μόδες, διότι δεν γνωρίζουν απαραίτητα ότι πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη πράξη κι ότι, κατά συνέπεια, ακόμα και η διόρθωσή της είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό και όχι τόσο αποτελεσματική. Ας το ξέρουν τουλάχιστον από πριν και να μην το μαθαίνουν όταν είναι πια αργά.


28894 Intelligence against tattoos - N. Lygeros. Translated from the Greek by Athina Kehagias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου