Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ 2016

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΓΟΜΟΣΤΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ


   Η άφατος Θεία φιλανθρωπία μάς αξιώνει και φέτος να προσεγγίζουμε με χαρά και δέος το ακατάληπτο Μυστήριο της Γεννήσεως του Χριστού. Ο Θεός ο ίδιος, με την άπειρη αγάπη Του, κατήλθε στον κόσμο ως «Φως απρόσιτον», αποκαλύφθηκε μέσω της θείας ενανθρωπήσεώς Του, εισήλθε στα μονοπάτια της Ιστορίας με ταπείνωση, κένωση, πτωχεία και άπειρη συγκατάβαση και φιλανθρωπία, για να συναντήσει την «καρδία συντετριμμένη και τεταπεινωμένη» των ταπεινών ανθρώπων, να την αναδείξει ως την μόνη και αληθινή δόξα μας, να την ενδύσει με την θεοΰφαντη στολή της αθανασίας. Ώστε να φωτίζει με αυτό το φως Του την ζωή όλων μας, διαλύοντας το σκότος της απογνώσεως και του άγχους και να μας αξιώνει να δίνουμε «την μαρτυρία Ιησού Χριστού», με πνεύμα ταπεινό και ανδρείο. Η μυστική Χάρις και χαρά αυτής της εορτής, φαιδρύνει την Κτίση και χαροποιεί την Εκκλησία του Θεού.
   Με την ευκαιρία, λοιπόν, της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, σάς απευθύνω τις θερμότερες και εγκαρδιότερες ευχές μου, όπως το θείο Βρέφος, ο Σαρκωθείς Κύριος και Θεός ημών Ιησούς Χριστός, μάς γεμίζει με πλούσια την δύναμη και προστασία της θείας Χάριτος, να ευλογεί τα έργα, την οικογένεια και όλη την ζωή μας, και να μας χαρίζει φωτισμό και πνευματική πρόοδο, ειρήνη, χαρά, υγεία ψυχοσωματική και κάθε αγαθό.
   Επίσης, για το επί θύραις νέο έτος 2017, εύχομαι να πληροί χαράς, ευφροσύνης, θείων ευλογιών και χαρίτων την καρδία μας και τις ημέρες της ζωής μας, να αξιωθούμε εκπλήρωση πάσης θεοφιλούς επιθυμίας και να το διέλθουμε με μετάνοια, με την αισιόδοξη ελπίδα της πίστεως και της αγάπης που ο άγιος Θεός εμπνέει.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα – Ευτυχισμένο το νέο έτος

Πρεσβύτερος
Γεώργιος Δημητρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου