Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός

                                   


Η πορεία της ζωής του ανθρώπου και δή του Χριστιανού, είναι πορεία σταυροαναστάσιμη.

Επομένως, ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός δεν είναι μόνο σύμβολο θυσίας, σωτηρίας και αγάπης, αλλά και τρόπος ζωής. Το εκκλησιαστικό ήθος του Χριστιανού...

Ο Χριστός με την σταυρική Του θυσία αγίασε τον πόνο, τις θλίψεις και τις δοκιμασίες, διότι οδηγούν στην Ανάσταση. Ο Θεός έδωσε άλλη προοπτική στην έννοια του σταυρού, από σύμβολο κατάρας και τιμωρίας, έδωσε προοπτική αιωνιότητας και αιώνιας ζωής.
Μεταποιήθηκαν τα πράγματα...

Ο Τίμιος Σταυρός αποτελεί έκφραση αγάπης και φιλανθρωπίας του Θεού για τον σύμπαντα κόσμο, αφού με την δύναμη του κατάργησε την φθορά και τον θάνατο που προκάλεσε η αμαρτία και δώρισε με την Χάρη του, την αιώνια ζωή και μακαριότητα, την βασιλεία του Θεού.

Έτσι λοιπόν μέσα στην Εκκλησία με τον προσωπικό μας αγώνα (άσκηση) διαμέσου των σωστικών Μυστηρίων, λαμβάνουμε αίσθηση της αγιότητας του Θεού και, ταυτόχρονα, βοηθιόμαστε δια της θείας Χάριτος να αγιαστούμε κι εμείς.

Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός να μας προστατεύει με την δύναμη του και να ευλογεί την ζωή μας και, ιδιαίτερα, την πνευματική μας βιοτή και πολιτεία.

Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου