Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η ΑΓΑΠΗ

Άνθρωπε, τα πάντα υποτάσσονται στο υπέρτατο Ον, σύμφωνα με το άπαν των δικών Του απείρων θελήσεων και τίποτα δεν λαμβάνει χώρα, χωρίς την εξουσία Του. Κάθε εκδήλωση που δίνει πνευματική ανάταση, είτε μικρή είτε μεγάλη, είναι ιδιότητες εκφρασμένες μέσα από του Λόγου Του τη σάρκα και η καθολική αυτή
πτηση είναι η φώτιση που δέχεται η λογική δύναμη του ανθρώπου, η οποία ποτισμένη από την καθαρότητα της ψυχής, εκφράζει την ολοκληρωμένη αγάπη της, που προέρχεται από τη δονητική δύναμη του θεϊκού Λόγου, που η ψυχή έχει μέσα της δεχθεί τη στιγμή της σύστασής της.
Αλήθεια οδηγεί την ανθρώπινη ύπαρξη στη χαρά, ελεύθερα, χωρίς να θίγει θέληση, ώστε εφόσον θελήσει το ανθρώπινο είδος να μπορεί να επανέλθει στην αρχική του φύση και στο αληθινό της φύσης του. Η αρχική φύση του ανθρώπου ήταν χαρούμενη και όμοια με τον κόσμο των όντως όντων, τους αγίους αγγέλους. Με λόγια απλά, ήταν στο αιώνιο, στο αναλλοίωτο, στο αθάνατο.
Ο υπερβατικός σκοπός κινεί τον άνθρωπο να υπάρξει σαν θείο ον, γεμάτος φως χρηστότητας, τέλειος λάτρης και αιώνιος εκφραστής της Αγάπης. Η αγάπη μένει αιώνια, αναλλοίωτη, αθάνατη, αληθινή, αφού είναι η μόνη δύναμη που ενώνει τα όντα στην Αιώνια Ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου